Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Haettavana kotimaassa » 

Haettavana ulkomailla

Vierasateljee    Residenssiaika   MaaHakuaikaLinkki
Tokio-Espoo vaihto: Youkobo Art Space residenssi joulukuu 2019 - tammikuu 2020 Japani 15.5.2019
Marbellan ateljeetalon työskentelyjaksot 1-3 kk vuonna 2020 Espanja 10.5.2019 klo 16.00 mennessä
Grassinan    ateljeetalo  yksittäisiä jaksoja vuonna  2019 Italia heti / jatkuva haku
Kanadan ateljeestipendin hakua siirretty   


Ateljeesäätiön sivuilla tiedotetaan säätiön omista residenssiohjelmista sekä yleisesti ateljeeasunnoista ja työtiloista. 

Sivusto www.artinres.fi sekä  https://www.facebook.com/AiR.news.FI välittävät laajemmin tietoa eri residenssimahdollisuuksista Suomessa ja maailmalla. Kansainvälisten residenssiohjelmien hakutietoja löytyy kattavasti myös sivuilta www.transartists.org ja www.resartis.org

 

    

 


Tokio - Espoo residenssivaihto: Youkobo Art Space residenssi

Tokio-Espoo residenssivaihto-ohjelma tarjoaa residenssejä suomalaisille taiteilijoille Youkobo Art Space residenssissä Tokiossa ja japanilaistaiteilijoille Tapiolan vierasateljeessa Espoossa. Yhteistyö alkoi vuonna 2016 ja ohjelmaan on valittu tähän mennessä neljä taiteilijaa. Ohjelma toteutuu yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön ja Youkobo Art Space ohjelman kanssa.

Suomalaiset tai Suomessa työskentelevät kuvataiteilijat voivat hakea kahden kuukauden residenssijaksoa Youkobo Art Space residenssistä Tokiosta ajalle 1.12.2019–31.1.2020. 

Ateljeesäätiön myöntämä tuki on kokonaisuudessaan 6260 €. Se kattaa residenssiin valittavalle taiteilijalle maksettavan apurahan kahden kuukauden elinkustannuksiin (2 x 1730 € / kk), tuen matkakuluihin (1000€) ja tuen vuokrakuluihin (900€ /kk). Käytettyään vuokratuen, taiteilijalle maksettavaksi jää asuin- ja työtilavuokrasta omavastuuosuus (noin 370 € / kk) sekä käyttökorvaus (sähkö, kaasu, vesikuluista jne., jotka ovat noin 238 € / kk). Myös materiaalit taiteilija maksaa itse.  

Vuonna 1989 residenssitoiminnan aloittanut Youkobo Art Space on tunnettu kansainvälinen residenssiohjelma ja yksityinen taideinstituutio, joka sijaitsee Tokion esikaupunkialueella Suginamissa noin 20 kilometrin päässä Tokion keskustasta. Kahdesta eri rakennuksesta koostuvassa keskuksessa on kolme residenssistudiota. Youkobo Art Space ylläpitää myös tokiolaistaiteilijoiden töitä esittelevää galleriatilaa sekä järjestää erilaisia taidetapahtumia paikallisen yhteisön kanssa. 

Residenssissä työskentelee samanaikaisesti 2-3 taiteilijaa. Residenssiin valittavan taiteilijan käyttöön on tänä vuonna varattu residenssitila AIR-1, joka käsittää ateljeen (33 m2, korkeus 5 m) ja japanilaistyylisen asuintilan (35 m2). Mahdollisen lisähenkilön (puoliso tai lapsi) mukaan ottamisesta on sovittava erikseen ja siitä peritään lisämaksu.  Lisätietoa residenssitilasta sivuilla http://www.youkobo.co.jp/en/about/info_spaces.html#air1  

Residenssiin valittavalta taiteilijalta odotetaan myös valmiutta oman työskentelyn esittelyyn (residenssin aikana järjestettäneen mm. useampi päiväinen Open Studio -tapahtuma.). Residenssin päätyttyä taiteilijan tulee laatia Ateljeesäätiölle ja Youkobo Art Spacelle raportti residenssijaksosta.  

Englanninkieliset hakemukset pyydetään toimittamaan 15. toukokuuta 2019 klo 24.00 mennessä sähköisesti osoitteeseen info(at)ateljeesaatio.fi  

Hakulomake  pdf   doc 

Hakuprosessi on kaksivaiheinen. Ateljeesäätiön valintaryhmä suorittaa hakijoiden esikarsinnan. Lopullisen valinnan tekee Youkobo Art Space.  

Lisätiedot ja kaikki yhteydenotot: Ateljeesäätiö, suunnittelija Riikka Suomi-Chande, puh. (09) 7268 0471, e-mail info@ateljeesaatio.fi  
Tietoja residenssitilasta ja Youkobo Art Spacesta http://www.youkobo.co.jp

 


 

Marbellan ateljeetalon vuoden 2020 työskentelyjaksot

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö vuokraa Suomen Taiteilijaseuran omistamaa, Espanjan Andalusiassa sijaitsevaa Marbellan ateljeetaloa kuvataiteilijoille. Ateljeetalossa on kaksi ateljeeta ja makuuhuonetta yhteistiloineen. 

Haetut jaksot voivat olla 1-3 kuukauden pituisia. Talon voi vuokrata yksi yksittäinen taiteilija, kaksi taiteilijaa yhdessä tai taiteilijaperhe. 

Taiteilijavalinnoissa MUU ry:n, Suomen kuvanveistäjien liiton, Suomen Taidegraafikoiden, Taidemaalariliiton ja Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenet ovat etusijalla. Koko talon vuokra on 1.550,- € / kk ja siihen sisältyy max. kaksi aikuista ja kaksi alle 18-vuotiasta lasta (muista lisähenkilöistä on sovittava erikseen säätiön kanssa ja heistä peritään lisämaksu). Edellä mainittuihin liittoihin kuulumattomilta vuokra on 25 % korkeampi. 

Marbellan ateljeetalo on yksi harvoja ulkomaan ateljeetaloja joihin voi lähteä myös lapsiperheenä. Lemmikkieläimiä ei taloon voi ottaa mukaan. 

Hakemukset tulee toimittaa viimeistään 10. toukokuuta 2019 klo 16.00 Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöön, Lemuntie 4 D 21, 00510 Helsinki. 

Hakulomake ja tarkemmat tiedot talosta löytyvät säätiön sivuilta http://www.ateljeesaatio.fi/marbella.html 

Hakemuksen liitteeksi toimitetaan ansioluettelo. Teosnäytteitä ei tarvitse toimittaa.

Lisätietoa: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, puh. (09) 72680471, info(at)ateljeesaatio.fi 

Alkuun »


 

Grassinan ateljeetalo

Toscanassa, 12 km etelään Firenzestä, sijaitsevassa Grassinan ateljeetalossa on vapaana vielä yksittäisiä ateljeita vuonna 2019. 

Ateljeetalossa on neljä työhuonetta, joihin jokaiseen kuuluu makuuhuone tai makuutila. Ateljeiden koko vaihtelee 28 m2 – 57 m2. Yhdessä työhuoneista on syväpainoprässi. Talossa työskentelee samanaikaisesti neljä taiteilijaa kerrallaan.

Vapaa jaksot ja ateljeet:

2019

Toukokuu: Pontormo
Heinäkuu: Giotto, Donatello
Elokuu: Botticelli, Giotto, Donatello
Syyskuu: Pontormo, Giotto
Marraskuu: Pontormo, Giotto, Donatello
Joulukuu: Pontormo, Giotto

2020

Tammi-maaliskuu: Pontormo, Giotto
Huhtikuu: Giotto
Toukokuu: Botticelli, Giotto
Kesä-joulukuu: Botticelli, Pontormo, Giotto, Donatello 

Äkkilähtöjä eli touko-heinäkuun jaksoja vuokrataan myös 2-viikon jaksoissa, muut yhden kuukauden jaksoina.  

Vuonna 2019 perusvuokra on 899€ / kuukausi (tai 450 € /2 viikkoa) seuraavien liittojen jäseniltä: MUU ry, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto, Valokuvataiteilijoiden liitto ja Suomen kuvanveistäjien liitto. Muilta vuokra on 25 % korkeampi.
Mahdollisista lisähenkilöistä peritään erikseen lisämaksu (aikuiset 25 %, lapset 5 % perusvuokrasta).

Lisätietoja ateljeista ja hakulomake löytyvät sivuilta http://www.ateljeesaatio.fi/grassina.html tai Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöstä, puh. (09) 7268 0471, info(at)ateljeesaatio.fi

Alkuun » 

 


 

Kanadan ateljeestipendin hakua siirretty 

Aiemmin ilmoitetun Quebecin ateljeestipendin hakua ja residenssijaksoa joudutaan valitettavasti siirtämään eteenpäin residenssikeskus Médusen peruskorjauksen aikataulun takia. Syksyn 2019 residenssijakson sijaan suomalaistaiteilijoille on varattu Médusesta residenssijakso huhti-heinäkuuksi 2020 (lisäksi vuonna 2020 toteutuu normaaliin tapaan toinen residenssijakso syys-joulukuussa 2020). Remontin aikataulu vahvistui vasta äskettäin. Vuoden 2020 kahta residenssijaksoa koskevasta hausta ilmoitetaan myöhemmin erikseen.  

Lisätiedot: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, puh. (09) 7268 0471, info(at)ateljeesaatio.fi

 

Alkuun »


 

Lisätietoja Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöstä:
puh. (09) 7268 0471
e-mail info(at)ateljeesaatio.fi
www.ateljeesaatio.fi