Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Vierasateljeet ulkomailla » ·  Grassinan ateljeetalo » 

Marbellan ateljeetalo

 

Marbellan ateljeetalo, Marbella, Espanja

Suomen Taiteilijaseuran omistama Marbellan ateljeetalo sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla Andalusiassa Marbellan kaupungin vanhassa keskustassa runsaat 50 kilometriä Malagasta länteen. Talossa on työskentely- ja majoitustilat kahdelle taiteilijalle. Marbellan ateljeetalo on yksi harvoja ulkomaanateljeita joihin voi lähteä myös lapsiperheenä. Sen sijaan lemmikkieläimiä ei taloon voi ottaa mukaan. 

Kuvia talosta »  

Rakennus

Marbellan vanhassa kaupungissa sijaitsevan talon runko on 1500-luvulta. Talo on peruskorjattu vuonna 1991. Piharakennuksessa on kaksi ateljeeta, talossa kaksi makuuhuonetta, keittiö, patio, kylpyhuone ja wc. Talossa on kaikki asumiseen tarvittava varustus ml. radio, tv ja Internet-yhteys. Makuuhuoneissa ja ateljeissa on ilmalämpöpumput. 

Ateljeet

Molemmat ateljeet, Pablo ja Eduardo, ovat kooltaan noin 20 m2 (Eduardoon kuljetaan Pablon kautta). Ateljeissa on taiteilijan työskentelyn perusvarustus.

Vuokrat 

1.1.2020 alkaen koko talon vuokra on 1550 € Suomen Taiteilijaseuran seuraavien järjestöjen - MUU ry, Suomen kuvanveistäjien liitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto -  jäseniltä. Muilta peritään vuokra 25 % korotettuna.

Talon voi vuokrata yksi yksittäinen taiteilija, kaksi taiteilijaa yhdessä tai taiteilijaperhe. Koko talon vuokraan sisältyy kaksi aikuista ja kaksi lasta. Muista mukaan tulevista lisähenkilöistä on aina sovittava erikseen säätiön kanssa ja heistä peritään lisämaksu. 

Hakeminen

Hakemukset vuosittain erikseen ilmoitettavana ajankohtana säätiön lomakkeella. 

Hakulomake Marbella doc »

Sähköinen hakulomake Marbella (päivittyy myöhemmin) »

Vuoden 2020 työskentelyjaksoja koskeva haku päättyi 10.5.2019. Vapaiksi jääviä jaksoja tai peruutuspaikkoja voi tiedustella Ateljeesäätiöstä myös hakuajan jälkeen. 

Hakijan on residenssiä ja ajanjaksoa harkitessa hyvä huomioida että talvi (marras-huhtikuu) voi Espanjassa olla ilmankosteuden takia viileä ja vanhoissa espanjalaisissa rakennuksissa voi olla ajoittain kosteusongelmia, jotka voivat aiheuttaa oireita sisäilmalle herkistyneille. 

Taiteilijavalinnoissa Suomen Taiteilijaseuran seuraavien järjestöjen - MUU ry, Suomen kuvanveistäjien liitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto -  jäsenet ovat etusijalla. Yllämainittuihin liittoihin kuulumattomat voivat hakea lähinnä peruutuspaikkoja eli hakukuukautta seuraavien viiden kuukauden aikana vapaina olevia jaksoja.


Apurahat

Suomessa residensseihin voi yrittää hakea tukea taiteilijaliikkuvuutta tukevilta rahastoilta ym. 

Kulttuurirahasto│Liikkuvuusapurahat (tukea matkakuluihin). Hakuajat kahdesti vuodessa. 
Lisätietoja https://skr.fi

Taiteen edistämiskeskus │ Taiteilijoiden liikkuvuusapurahat (tukea matkakulujen lisäksi myös työskentelykustannuksiin ulkomailla). Hakuajat kolmesti vuodessa. Lisätietoja http://www.taike.fi