Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Vierasateljeet ulkomailla » ·  Grassinan ateljeetalo » 

Marbellan ateljeetalo

 

Marbellan ateljeetalo, Marbella, Espanja

Suomen Taiteilijaseuran omistama Marbellan ateljeetalo sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla Andalusiassa Marbellan kaupungin vanhassa keskustassa runsaat 50 kilometriä Malagasta länteen. Talossa on työskentely- ja majoitustilat kahdelle taiteilijalle. Marbellan ateljeetalo on yksi harvoja ulkomaanateljeita joihin voi lähteä myös lapsiperheenä.  

Kuvia »   

Rakennus

Marbellan vanhassa kaupungissa sijaitsevan talon runko on 1500-luvulta. Talo on peruskorjattu vuonna 1991. Piharakennuksessa on kaksi ateljeeta, talossa kaksi erillistä makuuhuonetta sekä yhteinen keittiö, patio, kylpyhuone ja wc. Talossa on kaikki asumiseen tarvittava varustus sekä lisäksi radio, tv ja Internet-yhteys. 

Ateljeet

Molemmat ateljeet, Pablo ja Eduardo ovat kooltaan noin 20 m2 ja niissä on taiteilijan työskentelyn perusvarustus. Eduardoon kuljetaan Pablon kautta.

Vuokrat 

1.1.2017 alkaen: Koko talo 1510€/kk
1.1.2018 alkaen: Koko talo 1525€/kk

Koko talon voi vuokrata yksi yksittäinen taiteilija, kaksi taiteilijaa yhdessä tai taiteilijaperhe. 
Koko talon vuokraan sisältyy max. 2 aikuista ja 3 lasta. (Muista mukaan tulevista lisähenkilöistä on aina sovittava erikseen säätiön kanssa, ja heistä peritään lisämaksu.) 
Suomen Taiteilijaseuran ammattiliittoihin (TML, STG, Muu ry, VTL ja Suomen kuvanveistäjien liitto) kuulumattomilta peritään vuokra 25 % korotettuna (ja he voivat hakea lähinnä peruutuspaikkoja eli hakukuukautta seuraavien viiden kuukauden aikana vapaana olevia jaksoja).

Hakeminen

Hakemukset vuosittain erikseen ilmoitettavana ajankohtana säätiön hakulomakkeella. Vuoden 2018 työskentelyjaksoja koskeva haku päättyi 19.4.2017. Mahdollisia vapaiksi jääviä paikkoja voi tiedustella myös hakuajan jälkeen Ateljeesäätiöstä. 

Hakijoiden on hyvä etukäteen tiedostaa että Espanjan talvi (marras-huhtikuu) voi ilmankosteudesta johtuen olla viileä ja vanhoissa espanjalaisissa rakennuksissa on ajoittain kosteusongelmia jotka voivat aiheuttaa oireita homeelle herkistyneille. 

Hakulomake pdf »     Hakulomake doc »


Apurahat

Residenssiin voi hakea tukea taiteilijaliikkuvuutta tukevilta rahastoilta ym. (mitään takeita apurahan saamisesta ei voi antaa etukäteen). 

Kulttuurirahasto│Liikkuvuusapurahat (kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn liittyvät matkat, sen sijaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä). Hakuaika 10.−31.8.2017 
Lisätietoja https://skr.fi/fi/haettavat-apurahat

Taiteen edistämiskeskus │ Taiteilijoiden liikkuvuusapurahat (voidaan myöntää matkakulujen lisäksi myös työskentelykustannuksiin ulkomailla). Hakuajat kolme kertaa vuodessa. Lisätietoja   http://www.taike.fi/fi/apurahat-ja-avustukset