Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Vierasateljeet ulkomailla » ·  Grassinan ateljeetalo » 

Marbellan ateljeetalo

 

Marbellan ateljeetalo, Marbella, Espanja

Suomen Taiteilijaseuran omistama Marbellan ateljeetalo sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla Andalusiassa Marbellan kaupungin vanhassa keskustassa runsaat 50 kilometriä Malagasta länteen. Talossa on työskentely- ja majoitustilat kahdelle taiteilijalle. Marbellan ateljeetalo on yksi harvoja ulkomaanateljeita joihin voi lähteä myös lapsiperheenä. Sen sijaan lemmikkieläimiä ei taloon voi ottaa mukaan. 

Kuvia »   

Rakennus

Marbellan vanhassa kaupungissa sijaitsevan talon runko on 1500-luvulta. Talo on peruskorjattu vuonna 1991. Piharakennuksessa on kaksi ateljeeta, talossa kaksi erillistä makuuhuonetta sekä yhteinen keittiö, patio, kylpyhuone ja wc. Talossa on kaikki asumiseen tarvittava varustus sekä lisäksi radio, tv ja Internet-yhteys. 

Ateljeet

Molemmat ateljeet, Pablo ja Eduardo ovat kooltaan noin 20 m2 ja niissä on taiteilijan työskentelyn perusvarustus. Eduardoon kuljetaan Pablon kautta.

Vuokrat 

1.1.2018 ja 1.1.2019 alkaen: Koko talo 1525€/kk

Koko talon voi vuokrata yksi yksittäinen taiteilija, kaksi taiteilijaa yhdessä tai taiteilijaperhe. 
Koko talon vuokraan sisältyy enintään kaksi aikuista ja kolme lasta. (Muista mukaan tulevista lisähenkilöistä on aina sovittava erikseen säätiön kanssa, ja heistä peritään lisämaksu.) 
Taiteilijavalinnoissa Suomen Taiteilijaseuran seuraavien järjestöjen - MUU ry, Suomen kuvanveistäjien liitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto -  jäsenet ovat etusijalla. Edellä mainittuihin liittoihin kuulumattomilta peritään vuokra 25 % korotettuna (ja he voivat hakea lähinnä peruutuspaikkoja eli hakukuukautta seuraavien viiden kuukauden aikana vapaina olevia jaksoja).

Hakeminen

Hakemukset vuosittain erikseen ilmoitettavana ajankohtana säätiön hakulomakkeella. Vuoden 2019 työskentelyjaksoja koskeva haku päättyy 14.5.2018 klo 16.00. Mahdollisia vapaiksi jääviä paikkoja voi tiedustella myös hakuajan jälkeen Ateljeesäätiöstä. 

Hakijan on hyvä huomioida että Espanjassa talvi (marras-huhtikuu) voi ilmankosteuden takia olla viileä ja vanhoissa espanjalaisissa rakennuksissa on ajoittain kosteusongelmia, jotka voivat aiheuttaa oireita homeelle herkistyneille. 

Hakulomake pdf »     Hakulomake doc »


Apurahat

Residenssiin voi hakea tukea taiteilijaliikkuvuutta tukevilta rahastoilta ym. (mitään takeita apurahan saamisesta ei voi antaa etukäteen). 

Kulttuurirahasto│Liikkuvuusapurahat (kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn liittyvät matkat, sen sijaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä). Hakuaika 10.−31.8. 
Lisätietoja https://skr.fi/fi/liikkuvuusapuraha https://skr.fi/fi/liikkuvuusapuraha

Taiteen edistämiskeskus │ Taiteilijoiden liikkuvuusapurahat (voidaan myöntää matkakulujen lisäksi myös työskentelykustannuksiin ulkomailla). Hakuajat kolme kertaa vuodessa. Lisätietoja   http://www.taike.fi