Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Vierasateljeet ulkomailla »  ·  Marbellan ateljeetalo » 

Pietarin ateljeeasunto, Venäjä

Pietarin ateljeeasunto, Pietari, Venäjä

Pietarin ateljeeasunto sijaitsee Pietarin Suomi-talossa  (5. krs), Nevski Prospektin sivukadulla, lähellä Eremitaasia. Rakennuksessa toimii myös Pietarin Suomi-instituutti
Ateljeeasunto on yhtenäinen työskentely- ja majoitustila. 
Ateljeeasuntoon on haku kerran vuodessa keväisin. 

Hakeminen

Vuoden 2018 tammi-toukokuun työskentelyjaksojen haku päättyy 24.11.2017 klo 16.00 johon mennessä hakemukset liitteineen tulee toimittaa Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön toimistoon, Lemuntie 4 D, 00510 Helsinki. Hakemuksen voi halutessaan lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen info@ateljeesaatio.fi Tällöin liitteiden tulee olla pdf-tiedostoja, yhden liitteen maksimikoko on 4 Mt. 

Mahdollisesti tyhjäksi jääviä jaksoja tai peruutuspaikkoja voi kysellä Ateljeesäätiöstä myös hakuajan jälkeen (peruutuspaikat myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä). 

Huoneistoa vuokrataan kuvataiteilijoille ja muille luovan alan ammattilaisille, etusijalla ovat Suomen Taiteilijaseuran liittoihin - TML, VTL, STG,  Suomen Kuvanveistäjien liitto ja Muu ry - kuuluvat taiteilijat. Hakemukset tehdään säätiön hakulomakkeella (lomake sivun alalaidassa). 

Rakennus

Pietarin Suomi-talo on peruskorjattu ja se on osa  1800-luvun vanhaa historiallista kirkkokartanoa. Se sijaitsee Pietarin ydinkeskustassa, Pyhän Marian kirkon vieressä. 

Rakennuksen ullakkokerroksessa sijaitseva huoneisto on 46,5 m2. Se on yhtenäinen työ-, oleskelu ja makuutila, lisäksi avokeittiö ja suihku-wc. Asunnossa on asumiseen tarvittava perusvarustus, ml. radio, tv sekä laajakaistayhteys. Huoneisto on sisustettu 2 henkilölle (soveltuu max. 2 aikuiselle ja yhdelle lapselle). 

Talossa on hissi ja vartiointi (24h), ja yhteisissä tiloissa käytettävissä on sauna, pesuhuone, hissi, kahvio ja Suomi-instituutin kirjasto. 

Vuokrat

Vuokra 1.1.2017 ja 1.1.2018 alkaen: Perusvuokra 790 €/kk tai 450 €/2vko.

Mukaan lähtevältä aikuiselta peritään 25% lisämaksu, lapselta 5% lisämaksu. 
Edellä mainittuihin Suomen Taiteilijaseuran jäsenjärjestöihin kuulumattomilta peritään vuokra 25 %:lla korotettuna.

Tukijat

Vierasateljeetoiminnan käynnistämiseen Pietarissa on  saatu tukea Svenska Kulturfondenilta, Alfred Kordelinin säätiöltä ja Suomen Kulttuurirahastolta. Lisäksi toimintaan on saatu tukea OKM:n Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelmasta. Residenssiin ei sisälly apurahaa.

Lisätietoa: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, puh.(09) 72680471, info@ateljeesaatio.fi

Kuvia »  ·  Hakulomake word ja pdf »