Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Vierasateljeet ulkomailla »  ·  Marbellan ateljeetalo » 

Pietarin ateljeeasunto, Venäjä

Pietarin ateljeeasunto, Pietari, Venäjä

Pietarin ateljeeasunto sijaitsee Pietarin Suomi-talossa  (5. krs), Nevski Prospektin sivukadulla, lähellä Eremitaasia. Rakennuksessa toimii myös Pietarin Suomi-instituutti
Ateljeeasunto on yhtenäinen työskentely- ja majoitustila. 
Ateljeeasuntoon on haku kerran vuodessa keväisin. 

Hakeminen

Vuoden 2017 työskentelyjaksojen haku päättyy 23.5.2016 (klo 14.00). Mahdollisesti tyhjäksi jääviä jaksoja tai peruutuspaikkoja voi kysellä Ateljeesäätiöstä myös hakuajan jälkeen, peruutuspaikat myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. 

Huoneistoa vuokrataan kuvataiteilijoille ja muille luovan alan ammattilaisille, etusijalla ovat Suomen Taiteilijaseuran ammattiliittoihin (TML, VTL, STG,  Suomen Kuvanveistäjien liitto ja Muu ry) kuuluvat taiteilijat. Hakemukset tehdään säätiön hakulomakkeella (ks. lomakelinkki sivun alaosassa). 

Rakennus

Pietarin Suomi-talo on peruskorjattu ja se on osa  1800-luvun vanhaa historiallista kirkkokartanoa. Se sijaitsee Pietarin ydinkeskustassa, Pyhän Marian kirkon vieressä. 

Rakennuksen ullakkokerroksessa sijaitseva huoneisto on 46,5 m2. Se on yhtenäinen työ-, oleskelu ja makuutila, lisäksi avokeittiö ja suihku-wc. Asunnossa on asumiseen tarvittava perusvarustus, ml. radio, tv sekä laajakaistayhteys. Huoneisto on sisustettu 2 henkilölle (soveltuu max. 2 aikuiselle ja yhdelle lapselle). 

Talossa on hissi ja vartiointi (24h), ja yhteisissä tiloissa käytettävissä on sauna, pesuhuone, hissi, kahvio ja Suomi-instituutin kirjasto. 

Vuokrat

Vuokra 1.1.2016 alkaen: Perusvuokra 790 €/kk tai 450 €/2vko.
Vuokra 1.1.2017 alkaen: Perusvuokra 790 €/kk tai 450 €/2vko.

Mukaan lähtevältä aikuiselta peritään 25% lisämaksu, lapselta 5% lisämaksu. 
Suomen Taiteilijaseuran ammattiliittoihin kuulumattomilta peritään vuokra 25 %:lla korotettuna.

Tukijat

Vierasateljeetoiminnan käynnistämiseen Pietarissa on  saatu tukea Svenska Kulturfondenilta, Alfred Kordelinin säätiöltä ja Suomen Kulttuurirahastolta. Lisäksi toimintaan on saatu tukea OKM:n Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelmasta. Residenssiin ei sisälly apurahaa.

Lisätietoa: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, puh.(09) 72680471, info@ateljeesaatio.fi, www.ateljeesaatio.fi 

Kuvia »  ·   Hakulomake pdf »