Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Vierasateljeita ulkomailla » ·  Kansainväliset residenssioppaat » 

Ateljeesäätiön vierasateljeetoiminta (Basel, Freiburg ja Quebec)


Vaihto-ohjelma suomalaistaiteilijoille Quebecissä Kanadassa

Ateljeesäätiön ja Conseil des arts et des lettres du Québecin taiteilijavaihto-ohjelman puitteissa suomalaistaiteilijoilla on vuodesta 1998 alkaen ollut mahdollisuus hakea neljän kuukauden residenssi-/ateljeestipendiä Kanadaan vuosittain syys-joulukuuksi. 

Vuonna 2015 taiteilijalla on oman työsuunnitelmansa tarpeiden mukaisesti mahdollisuus hakea Quebecissä vaihtoehtoisesti kolmeen eri residenssiin. Residenssipaikkavaihtoehdot ovat:

1. Le Centre Méduse www.meduse.org Québec City
2. Daimon (La Filature) http://www.lafilature.qc.ca/daimon.html Gatineau
3. Axe Néo 7 (La Filature) http://www.lafilature.qc.ca/axeneo.html Gatineau 

Residenssipaikkojen tarkempi kuvaus ks. liite pdf-tiedosto

Quebecissä on vahva ranskan kielen ja kulttuurin vaikutus, joten ranskan alkeiden taidosta on residenssissä sekä arjen asioiden hoidossa hyötyä.

Ateljeesäätiön ateljeestipendi kattaa asumis-/työhuonekulut. Lisäksi Ateljeesäätiö myöntää ohjelmaan valittavalle taiteilijalle apurahan elinkustannuksiin, apuraha on 1500 euroa kuukaudessa. Apuraha sisältää maatalousyrittäjien eläkelain mukaisen eläke- ja tapaturmavakuutusosuuden. Matkat ja materiaalit taiteilija maksaa itse.

Haku residenssiin 1.9.-31.12.2016 on loppuvuodesta 2015, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Hakuilmoitus ja hakulomake »

 

Vaihto-ohjelma suomalaistaiteilijoille Baselissa, Sveitsissä ja Freiburgissa, Saksassa

Ateljeesäätiön vuonna 1997 alkanut yhteistyö  sveitsiläisen iaab taiteilijavaihto- ja ateljeeohjelman kanssa päättyi vuonna 2015.  

Kuluneet 18 vuotta tarjosivat taiteilijoille onnistuneita työskentelykokemuksia ulkomailla. 20 suomalaitaiteilijaa ehti työskennellä kansainvälisessä residenssissä Baselissa tai Freiburgissa ja 21 sveitsiläistä tai saksalaista taiteilijaa Tapiolassa.

iaab:n korkeatasoinen residenssiohjelma edisti suomalaistaiteilijoiden kansainvälistä verkottumista ja tarjosi monelle myös mahdollisuuden pitää näyttely ulkomailla.