Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Vierasateljeita ulkomailla » ·  Kansainväliset residenssioppaat » 

Ateljeesäätiön vierasateljeetoiminta (Québec & Tokio)


Kehittääkseen kuvataiteilijoiden kansainvälistymistä, Ateljeesäätiö tarjoaa mahdollisuuksia työskentelyjaksoihin ja residensseihin ulkomailla. Ulkomaisten yhteistyöpartnerien kanssa solmituissa taiteilijavaihto-ohjelmissa taiteilijoille tarjotaan yleensä ilmainen ateljeeasunto. Apurahan elinkustannuksiin taiteilija saa kotimaastaan. 


Vaihto-ohjelma suomalaistaiteilijoille Quebecissä 

Ateljeesäätiön ja Conseil des Arts et des Lettres du Québec taiteilijavaihto-ohjelman puitteissa suomalaistaiteilijoilla on mahdollisuus hakea neljän kuukauden residenssi-/ateljeestipendiä Kanadaan vuosittain syys-joulukuuksi. Vaihtosopimus solmittiin vuonna 1997 ja se on toiminut vuosittain. Residenssien kesto on neljä kuukautta. 

Residenssipaikkana on Québec Cityssä sijaitseva nykytaiteen tekemistä, tuottamista ja jakelua edistävä Méduse. Se toimii taiteilijavetoisena osuuskuntana, jonka jäseninä on 10 erilaista taidekeskusta ja -yhteisöä. Keskuksen residenssihuoneisto on varattu residenssitaiteilijan asuin- ja (pää)työskentelytilaksi. Taiteilijan muu työympäristö Médusessa määräytyy taiteilijan työsuunnitelman ja tarpeiden mukaan; taiteilijalle osoitetaan isäntäorganisaatioksi jokin Médusen taideyhteisöistä. Méduse luo suotuisan toimintaympäristön taiteelliselle työskentelylle, tutkimukselle ja ammatilliselle uudistumiselle.

Quebecissä on vahva ranskan kielen ja kulttuurin vaikutus, ranskan alkeista on residenssissä sekä arjen asioiden hoidossa hyötyä.

Lue lisää » 

 

Vaihto-ohjelma suomalaistaiteilijoille Tokiossa

Ateljeesäätiö on uudistanut residenssitoimintaansa Aasian suuntaan ja avasi vuonna 2017 uuden residenssikohteen Japanissa. Ateljeesäätiöllä on taiteilijavaihtosopimus  Youkobo Art Space residenssin kanssa. Suomalaistaiteilijalle tarjotaan residenssi loppuvuodesta 2018. 

 

 

Vaihto-ohjelma suomalaistaiteilijoille Baselissa ja Freiburgissa

Ateljeesäätiön vuonna 1997 alkanut yhteistyö  sveitsiläisen iaab taiteilijavaihto- ja ateljeeohjelman kanssa päättyi vuonna 2015.  Kuluneet 18 vuotta tarjosivat taiteilijoille onnistuneita työskentelykokemuksia ulkomailla. 20 suomalaitaiteilijaa ehti työskennellä residenssissä Baselissa tai Freiburgissa ja 21 sveitsiläistä tai saksalaista taiteilijaa Tapiolassa.