Kaksi työhuonetta Kontulan taiteilijatalossa

Ateljeesäätiö asettaa haettavaksi 2 työhuonetta – työhuone B 8 ja B 14 – Kontulan Taiteilijatalossa Helsingissä (Kontulankaari 13). Ateljeetalo valmistui vuonna 2015, talossa on yhteensä 14 työtilaa kuvataiteilijoille.

TYÖHUONE B 8
Koko: 63 m2
Vuokra:  701 euroa  (vuokra sisältää lämmityksen ja veden)
Vapaa 1.4.2024
Ikkunat pohjoiseen, sisäkorkeus 5m, takaosassa 3,5 m


TYÖHUONE B 14
Koko: 48,5 m2
Vuokra:  615 euroa (vuokra sisältää lämmityksen ja veden)
Vapaa 1.5.2024 tai sopimuksen mukaan mahdollisesti aiemmin
Ikkunat pohjoiseen, sisäkorkeus 5m, kipsisakkalattiakaivo, kohdepoistomahdollisuus

Ateljeetalon kaikissa työhuoneissa on maalatut harmaat betonilattiat lattialämmityksellä ja levyrakenteiset, valkoisiksi maalatut seinät. Ilmanvaihto on koneellinen ja valaisimissa päivänvalolamput. Työhuoneiden ikkunat on varustettu sähkökäyttöisin rullaverhoin. Työhuoneissa on oma WC-tila, joka toimii myös välineiden pesutilana, RST-allas on varustettu kipsinerotuskaivolla. Työhuoneisiin on oma sisäänkäynti suoraan pihalta maantasossa.

Ateljeetalon vieressä on samanaikaisesti valmistunut Helsingin kaupungin rakentama kerrostalo. Ateljeesäätiön tavoitteena on ollut, että ateljeetalon työtilat ovat asuinrakennukseen muuttaneiden kuvataiteilijoiden käytössä.Työhuoneiden haettavaksi ilmoittamisen hetkellä ei ole tiedossa, että viereisestä Hekan kerrostalosta vapautuisi asuntoja, joita työhuoneita hakevat taiteilijat voisivat kaupungin asuntohaun kautta hakea. Mikäli tämä tieto muuttuu, ilmoitetaan siitä tällä sivulla sekä työhuonehakemuksen Kontulaan jättäneille hakijoille sähköpostitse. Hekan vapaa olevien asuntojen hakemisesta löytyy lisätietoja täältä: https://www.hel.fi/fi/asuminen/vuokra-asunnot/hekan-vuokra-asunnot

Työhuoneen vuokra sidotaan kiinteistöjen ylläpidon indeksiin. Vuokrasopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevana ja sopimuksessa noudatetaan Ateljeesäätiön työtilojen yleisiä sopimusehtoja (ehdot ovat nähtävissä säätiön verkkosivuilla https://www.ateljeesaatio.fi/ateljeesaatio/vuokrauksen-sopimusehdot/), mm. 3 kk vuokravakuus edellytetään.

Työhuoneesta kiinnostuneet voivat jättää hakemuksen liitteineen Ateljeesäätiön sähköisessä hakujärjestelmässä.
Hakuaika päättyy 22.2.2024 (klo 23:59). Sähköinen työhuoneen hakulomake täytetään ja lähetetään osoitteessa: https://ateljeesaatio.gruppo.fi/online-applications/index.php/623895/lang-fi

Työhuoneessa B14 on näyttö perjantaina 16.2. klo 15.00-15.30.
Työhuoneeseen B8 on mahdollista tutustua ennen vuokrasopimuksen alkua. 

Työhuoneita voivat hakea suomalaiset tai Suomessa asuvat kuvataiteilijat. Taiteilijavalinnoissa huomioidaan seuraavien Suomen Taiteilijaseuran jäsenjärjestöjen jäsenyys – Taidemaalariliitto, Suomen Taidegraafikot, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Valokuvataiteilijoiden liitto ja Muu ry.

Ateljeetiloista lisätietoja antaa asiamies Alina Mänttäri, alina.manttari@ateljeesaatio.fi puh. 041 3118 911