Ateljeesäätiön asiamieheksi arkkitehti Milla Nummikoski

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön asiamieheksi on valittu vuoden 2022 alusta arkkitehti Milla Nummikoski. Nummikoski siirtyy asiamieheksi Helsingin kaupungin asemakaavoitustehtävistä, joissa hän on toiminut kaupunkikehityshankkeiden projektinvetäjänä ja poliittisena valmistelijana.

Milla Nummikoski. Kuva: Minna Kurjenluoma.

Arkkitehti Milla Nummikoski on ammatissaan keskittynyt kaupunkiympäristöjen kehittämiseen sekä vanhan rakennuskannan vaalimiseen ja uudiskäyttöihin kulttuuritoimintoihin ja luovaan työntekoon perustuen. Nummikoskella on monen mittakaavan rakennus- ja kehityshankkeiden myötä kokemusta muun muassa strategisesta suunnittelusta, toiminnallisesta konseptoinnista sekä monialaisesta yhteistyöstä ja vuorovaikutuksesta.  Aalto-yliopistossa suoritetun arkkitehdin tutkinnon jälkeen Nummikoski on tehnyt kattavasti arkkitehtuuri- ja taidealan erikoistumisopintoja.

“Tehtävä Ateljeesäätiössä on monipuolisuudessaan ja vaikuttavuudessaan äärimmäisen hieno ja innostava. Odotan kovasti, että pääsen hyödyntämään osaamistani kuvataiteilijoiden työskentelyedellytysten parantamiseksi, ja huolehtimaan säätiön lukuisista kiinnostavista rakennuksista ja tulevista tilahankkeista. Samalla toivon oppivani paljon uutta taidesektorin toiminnasta ja lainalaisuuksista”, sanoo Nummikoski.

Ateljeesäätiön hallituksen puheenjohtaja, valokuvataiteilija Minna Kurjenluoma kertoo olevansa innoissaan, että tehtävää nykyisin hoitavan, arkistoasiamieheksi siirtyvän Tuula Paalimäen seuraajaksi saadaan pätevä ja innostunut henkilö, jonka vastuulle säätiön toiminta on luontevaa luovuttaa. Säätiön asiamiehenä vuodesta 2010 työskennellyt arkkitehti Tuula Paalimäki jää eläkkeelle keväällä 2022.

Lisätietoja:
Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr
Hallituksen puheenjohtaja Minna Kurjenluoma, minna.kurjenluoma@gmail.com, puh 050 0650922
Asiamies Tuula Paalimäki, tuula.paalimaki@atejeesaatio.fi, puh 040 411991

Ateljeesäätiö on suomalaisten kuvataiteilijoiden perustama valtakunnallinen säätiö, joka hallinnoi ja vuokraa ateljeita, työtiloja ja ateljeeasuntoja suomalaisille kuvataiteilijoille kotimaassa ja ulkomailla, sekä toimii muullakin tavoin kuvataiteilijoiden työskentelyedellytysten parantamiseksi. Säätiön kotimaisissa ateljeeasunnoissa ja työtiloissa on noin 320 pysyvää taiteilijavuokralaista.