Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Vierasateljeet ulkomailla »  ·  Marbellan ateljeetalo » 

Grassinan ateljeetalo Casa Finlandese, Firenze, Italia

Grassinan ateljeetalo Casa Finlandese, Firenze, Italia

Ateljeetalo sijaitsee korkealla kukkulalla Toscanassa, Grassinan kylässä Firenzen lähellä. Rakennuksessa on työskentely- ja majoitustilat neljälle taiteilijalle sekä heidän mahdollisille seuralaisilleen. Lisäksi talossa on yhteisiä tiloja, mm. valokuvapimiö. Taloon on jatkuva haku.

Rakennus

Grassinan ateljeetalo on osa vanhaa italialaista osin 1500-luvulta peräisin olevaa rakennusta. Se on peruskorjattu 1988-89. Talo sijaitsee korkealla mäellä Toscanan maakunnassa 12 kilometrin päässä Firenzestä.

Talossa on neljä ateljeeta, joihin liittyy joko erillinen makuuhuone tai makuutila; pinta-alat vaihtelevat 28-57 m2. Yhdessä työhuoneessa on grafiikan prässi. Valokuvapimiö on kaikkien taiteilijoiden käytössä. Yhteiskäytössä ovat keittiö ja oleskelutilat, sekä pesuhuone pesukoneineen. Talossa on kaikki asumiseen tarvittava varustus mukaan lukien liinavaatteet, lisäksi puhelin, radio ja tv. Käytettävissä on myös langaton Internet-yhteys. (Yhteys toimii yhteisessä oleskelutilassa, pihalla ja ateljeissa, lukuun ottamatta Donatelloa.  Internet-yhteys sisältyy vuokraan. Paikalliset operaattorit eivät toistaiseksi ole pystyneet tarjoaamaan taloon valokuitua, joten hyvin tehokasta yhteyttä tarvinneet  taiteilijat ovat hankkineet oleskelunsa ajaksi tarvittaessa käyttöönsä mokkulan tms.)

Talon huoneet on sisustettu kahdelle henkilölle, mutta tarvittaessa talosta löytyy tarpeen mukaan lisäsänkyjä ja lapsiperheille on hankittu myös pinnasänky ja syöttötuoli. Talosta löytyy myös maalausteline.

Casa Finlandese kuuluu niiden harvojen residenssien joukkoon, jotka mahdollistavat myös taiteilijavanhempien oleskelun lastensa kanssa. Tästä syystä Casa Finlandesen lapsiystävällistä pihaa ja yhteistiloja elävöittävät usein – erityisesti lämpimimpinä kuukausina – lasten elämä äänineen ja toimineen. Niiden hakijoiden, jotka erityisesti ovat mieltyneet hiljaisuuteen ja häiriöttömyyteen, tulee ottaa tämä huomioon jo hakuvaiheessa. Myös hakijoiden, jotka ovat hyvin allergisia ja herkistyneitä esim. homeitiöille, kannattaa ottaa huomioon vanhojen italialaisten rakennusten kosteusolosuhteet. 

Ateljeet

Botticcelli on erillinen yksikkö alakerrassa. Se on yhtenäinen työ-, oleskelu ja makuutila (57 m2), jossa makuukoroke on erotettu muusta tilasta. Oma sisäänkäynti, kph ja keittiö.

Pontormo jakaantuu kahteen kerrokseen. Alhaalla on ateljee (43 m2), jossa on vetokaappi ja grafiikan prässi. Yläkerrassa on makuuhuone (21 m2), jossa on lavuaari. Pontormon käytössä oleva kylpyhuone on erillään pesulatilan vieressä yhteistiloissa. 

Giotto on yläkerran ateljee (20 m2) ja makuuhuone (19 m2). Oma wc ja erillinen suihku, työhuoneessa lavuaari.

Donatello on erillinen korkea ateljee (28 m2) ja makuuparvi pihatasossa. Ei sovi pienille lapsille. Oma sisäänkäynti, keittiö ja kph.

Raffaello (16 m2) on makuuhuone joka ei sovellu työskentelyyn. Vuokrataan ensisijaisesti Pontormon lisähuoneeksi (huoneiden välinen äänieristys on puutteellinen), mutta säätiön harkinnan mukaan myös muuhun lyhytaikaiseen majoitukseen.

Casa Finlandesen pohjakuvat: Pohjakerros »  I krs »

Ajo-ohje ja kartat: Kartat (päivittyy)»   Ajo-ohje »

Vuokrat 1.1.2019 alkaen: 

Ateljeet  899 €/kk 

Raffaello lapsiperheen lisähuoneeksi 375 €/kk (Tällöin ateljeiden vuokraan ei tule muita henkilölisämaksuja, mikäli vuokralaisia on enintään 2 aikuista ja 2 lasta.)
Raffaello aikuisen makuuhuoneeksi 460 €/kk 

Vuokrat 1.1.2020 alkaen:

Ateljeet 915 €/kk 

Raffaello lapsiperheen lisähuoneeksi 380 €/kk 
Raffaello aikuisen makuuhuoneeksi 470 €/kk 


Mukaan lähtevistä lisähenkilöistä peritään aikuisesta 25 % lisämaksu, lapsesta 5 % lisämaksu.

Muilta kuin TML, STG, SKL, VTL ja Muu ry liittojen jäseniltä peritään vuokra 25%:lla korotettuna.

Hakeminen

Hakemuksen Grassinan ateljeetaloon voi tehdä jatkuvasti säätiön hakulomakkeella. Etusijalla ovat Suomen Taiteilijaseuran jäsenjärjestöihin - TML, STG, SKL, VTL ja Muu ry - kuuluvat taiteilijat. Yllämainittuihin liittoihin  kuulumattomat voivat hakea mahdollisia vapaaksi jääneitä aikoja aikaisintaan viisi kuukautta ennen vuokrakauden alkamista. 

Hakijoiden tulee käyttää hakulomaketta, joka on samalla vuokrasopimus. Lomake tulee toimittaa säätiöön allekirjoitettuna postitse tai sähköpostin liitteenä skannattuna. 

Säätiö ilmoittaa hakijalle valinnasta sähköpostilla ja mikäli päätös on myönteinen lähetetään vuokralaiselle varausmaksulasku sekä varsinainen vuokralasku ja talon ohjeet. Saatuaan laskun vuokralaisen tulee maksaa varausmaksulasku eräpäivään mennessä, muutoin varaus peruuntuu ja tila vuokrataan seuraavalle jonotuslistalla olijalle.       

Hakulomake pdf »    Hakulomake doc »

Apurahat

Residensseihin voi hakea tukea taiteilijaliikkuvuutta tukevilta rahastoilta ym., mutta mitään takeita apurahan saamisesta ei voi antaa etukäteen. 

Kulttuurirahasto│Liikkuvuusapurahat (kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn liittyvät matkat, sen sijaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä). Hakuaika kahdesti vuodessa.  
Lisätietoja https://skr.fi/fi/haettavat-apurahat

Taiteen edistämiskeskus │ Liikkuvuusapurahat (voidaan myöntää matkakulujen lisäksi myös työskentelykustannuksiin ulkomailla). Hakuajat kolme kertaa vuodessa. Lisätietoja www.taike.fi  

 

Kuvia »         ·