Taiteilijatalo Ars Longa, Helsinki

Tukkutorinkuja 6, 00580 Helsinki

 

Taiteilijatalo Ars Longa

Taiteilijatalo Ars Longa valmistui Helsingin uuteen Kalasataman kaupunginosaan tammikuussa 2020, ja ensimmäiset asukkaat muuttivat taloon tammikuun lopussa. Rakennuksen ylimmässä, 8. kerroksessa sijaitsee kaksi ateljeeasuntoa, joita vuokrataan viideksi vuodeksi kerrallaan.

Lisäksi Ars Longassa on 54 yksiötä, kaksiota ja kolmiota. Asunnot on tarkoitettu ainoastaan taiteilijoille, ja niitä voivat hakea kirjailijat, kuvataiteilijat sekä muotoilijat ja taideteollisuusalan taiteilijat, jotka ovat täyttäneet 45 vuotta.

Talon rakennuttaja on Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy, jonka osakkaina ovat Ornamon senioritaloyhdistys, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sekä Visuaalisten taiteiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry.

Taiteilijatalo toimii yhteistyössä naapuritonttien opiskelija- ja nuorisoasuntojen kanssa. Tavoitteena on eri sukupolvien kohtaaminen, ja kolmen tontin asukkailla on runsaasti yhteistiloja: yhteiset pesula-, sauna- , kuntoilu- ja oleskelutilat. Kattokerroksen terassit ovat myös yhteiskäytössä.

Lisätietoja: Taiteilijatalo Ars Longa