Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön asiamies vaihtuu

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön uudeksi asiamieheksi on valittu filosofian maisteri Alina Mänttäri.

Alina Mänttäri. Kuva: Minna Kurjenluoma

Mänttäri siirtyy asiamieheksi Taidemaalariliitto ry:n toiminnanjohtajan tehtävästä, jossa hän on toiminut viimeiset viisi vuotta. Sitä ennen hän on johtanut Osuuskunta Forum Boxia ja työskennellyt suunnittelijana Kuvataideakatemiassa. Alina Mänttäri on ollut alusta saakka mukana 17 taideorganisaation Kuvataiteen talo -hankkeessa, tällä hetkellä hän on Kuvataiteen talon ry:n hallituksen jäsen.

Ateljeesäätiön hallituksen puheenjohtaja, valokuvataiteilija Minna Kurjenluoma kertoo olevansa innoissaan, että tehtävään saadaan pätevä ja innostunut henkilö, jolla on pitkä kokemus kuvataiteilijoiden kanssa työskentelemisestä. ”Asiamiestehtävä on helppo luovuttaa Alina Mänttärille, jolla on laaja kokemus johtamisesta, kehittämisestä sekä kansainvälisistä yhteistyöhankkeista”, sanoo Kurjenluoma.

”Olen äärimmäisen innossani mahdollisuudesta päästä kehittämään Ateljeesäätiön toimintaa yhteistyössä säätiön hallituksen kanssa. Mahdollisuus päästä luotsaamaan säätiön nykyisten ateljeiden, ateljeeasuntojen ja residenssien kokonaisuutta ja säätiön uusia tilahankkeita on äärimmäisen tärkeä. Hyvät työskentelytilat ovat taiteen tekemisen perusedellytys. Toivon voivani hyödyntää asiamiehen tehtävässä laajaa kokemustani kuvataidealan johtamis- ja kehittämistyöstä ja taiteilijoiden kanssa työskentelystä.  Haluan olla dynaaminen keulakuva säätiölle. Minulle on luontaista katsoa tulevaisuuteen ja pitää taiteilija keskiössä”, sanoo Mänttäri

Lisätietoja:

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr
Hallituksen puheenjohtaja Minna Kurjenluoma, minna.kurjenluoma@gmail.com, puh 050 0650922
Asiamies Tuula Paalimäki, tuula.paalimaki@atejeesaatio.fi, puh 040 411991

Ateljeesäätiö on suomalaisten kuvataiteilijoiden perustama valtakunnallinen säätiö, joka hallinnoi ja vuokraa ateljeita, työtiloja ja ateljeeasuntoja suomalaisille kuvataiteilijoille kotimaassa ja ulkomailla, sekä toimii muullakin tavoin kuvataiteilijoiden työskentelyedellytysten parantamiseksi. Säätiön kotimaisissa ateljeeasunnoissa ja työtiloissa on noin 320 pysyvää taiteilijavuokralaista.