Marbellan ateljeetalo, Marbella

Calle San Francisco 1
29600 Marbella
Espanja

Ateljeesäätiö vuokraa Suomen Taiteilijaseuran omistamaa, Espanjan aurinkorannikolla sijaitsevaa Marbellan ateljeetaloa suomalaisille tai Suomessa asuville kuvataiteilijoille. Ateljeetalossa on kaksi ateljeeta ja makuuhuonetta yhteistiloineen. Haettavien työskentelyjaksojen pituus vaihtelee yhdestä kolmeen kuukauteen.

Tilat

Ateljeetalo sijaitsee Marbellan vanhassa kaupungissa runsaat 50 kilometriä Malagasta länteen. Talon runko on 1500-luvulta. Talo on peruskorjattu vuonna 1991.

Talon piharakennuksessa on kaksi ateljeeta. Molemmat ateljeet, Pablo ja Eduardo, ovat kooltaan noin 20 m2. Eduardoon kuljetaan Pablon kautta. Ateljeissa on taiteilijan työskentelyn perusvarustus.

Talossa on kaksi makuuhuonetta, keittiö, kylpyhuone ja wc, patio sekä kattoterassi. Talosta löytyy asumiseen tarvittava perusvarustus, mukaan lukien radio, tv ja internet-yhteys. Makuuhuoneisiin ja ateljeisiin on asennettu ilmalämpöpumput.

Vuokrat 

1.1.2022 alkaen koko talon vuokra on 1590 euroa Suomen Taiteilijaseuran seuraavien järjestöjen jäseniltä: MUU ry, Suomen kuvanveistäjien liitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Muilta peritään vuokra 25 % korotettuna.

Koko talon vuokraan sisältyy kaksi aikuista ja kaksi lasta. Muista mukaan tulevista lisähenkilöistä on aina sovittava erikseen säätiön kanssa ja heistä peritään lisämaksu.

Hakeminen

Hakemukset vuosittain erikseen ilmoitettavana ajankohtana sähköisellä lomakkeella, joka löytyy haun ollessa auki Haettavana-sivulta.

Vuoden 2022 työskentelyjaksojen haku päättyi 19.5.2021. Vapaiksi jääviä jaksoja tai peruutuspaikkoja voi tiedustella Ateljeesäätiöstä myös hakuajan jälkeen.

Taiteilijavalinnoissa Suomen Taiteilijaseuran seuraavien järjestöjen – Muu ry, Suomen kuvanveistäjien liitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto – jäsenet ovat etusijalla. Edellä mainittuihin liittoihin kuulumattomat voivat hakea vain peruutuspaikkoja eli työskentelyjaksoja aikaisintaan viisi kuukautta ennen vuokrakauden alkamista.

Hakijan on hyvä ottaa huomioon, että talvi (marras-huhtikuu) voi Espanjassa olla ilmankosteuden takia viileä. Vanhoissa espanjalaisissa rakennuksissa voi ajoittain olla myös kosteusongelmia, jotka voivat aiheuttaa oireita sisäilmalle herkistyneille.

Ateljeetaloon voivat tulla työskentelemään myös perheelliset taiteilijat. Lemmikkieläimiä ei voi ottaa taloon mukaan.

 

Apurahat

Residensseihin voi hakea tukea taiteilijaliikkuvuutta tukevilta rahastoilta tms.:

Kulttuurirahasto│Liikkuvuusapurahat. Haku kahdesti vuodessa: Suomen kulttuurirahasto

Taiteen edistämiskeskus │ Taiteilijoiden liikkuvuusapurahat. Haku kolmesti vuodessa: Taike